Brenton Tarant bio na Kritu i Santoriniju

Izvor: RTS, 17.Mar.2019, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brenton Tarant bio na Kritu i Santoriniju

Grčka policija je saopštila da je osumnjičeni za napad na dve džamije na Novom Zelandu, Brenton Harison Tarant, boravio na grčkim ostrvima Krit i Santorini, i da je dva puta prošao kroz Grčku, sve u 2016. godini.
U martu 2016. Tarant je došao u Grčku letom iz Istanbula i nekoliko dana je proveo na Kritu, u mestu Heraklion, i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Santoriniju.

Tarant je takođe, prema navodima policije, bio u tranzitu kroz Grčku dva puta 2016. godine, 29. novembra i 10. decembra.
Policija istražuje sve telefonske pozive i kupovine koje je Tarant obavio u Grčkoj.
Agencija AP podseća da su prethodno vlasti u Bugarskoj, Turskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj potvrdile da je Tarant bio i u tim zemljama između 2016. i 2018. godine.
U napadu na dve džamije u gradu Krajstčerč u petak ubijeno je 50 osoba, a više od 30 je ranjeno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGLASILA SE I GRČKA: Terorista Tarant bio na Kritu i Santoriniju pre 3 godine, istražuju se telefonski pozivi

Izvor: Kurir, 17.Mar.2019

Grčka policija je saopštila da je osumnjičeni za napad na dve džamije u Novom Zelandu, Brenton Tarant, boravio na grčkim ostrvima Kritu i Santoriniju, i da je dva puta prošao kroz Grčku, sve u 2016. godini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.