Brat želi da donira srce sestri

Izvor: B92, 18.Maj.2012, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat želi da donira srce sestri

Beograd -- Beba od 15 meseci imala je infarkt. Da bi preživela, mora na transplantaciju. Srce, za koje roditelji nemaju para, hoće da joj donira sedmogodišnji brat Dragan.

15-mesečna Ljubica Adamić imala je infarkt još sa tri meseca i od sigurne smrti spasli su je lekari velikim naporom, piše Kurir. Ona je sada u Austriji, gde čeka na transplantaciju srca

"Počela je da se guši i grči. Osetio sam da život izlazi iz nje. Gleda me onim okicama, umire, oprašta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se od mene, a ne zna da mi kaže ništa. Boli me duša, a ne mogu da joj pomognem. Nosio sam je kod lekara, trčao kao da me đavo goni. Doktori su rekli da je imala infarkt, da joj popušta srčani mišić i da boluje od kardiomiopatije", kaže za "Kurir" Ljubičin otac Šime Adamić, koji ima još četvoro dece.

Svi koji žele da pomognu porodici Adamić mogu novac da uplate na žiro-račun: Šime Adamić, 355 000 3200 104 78634, Vojvođanska banka

Ljubica sada u grudnom košu nosi srce uvećano tri puta i staro kao kod čoveka od sedamdeset godina. Da bi preživela, Ljubici je neophodno presađivanje organa u bolnici u Austriji. Urađene su sve genetske analize, a kad se nađe donor, može da se operiše, što košta 120.000 evra.

"Jedva čekam da mi jave, da mi se spase ćerka, a u isto vreme se plašim. Pun sam zebnje, jer bez tog novca ne može na transplantaciju. Često svi slušamo slične priče i mislimo da se dešavaju samo drugima, al’ kad me je snašlo, nisam znao gde se nalazim. I dalje smo svi izgubljeni, ne znamo šta da radimo. Najgore mi je zbog druge dece. Njih četvoro su stalno oko nje, život bi dali da ona bude zdrava. Duša me boli kad vidim koliko se oni sekiraju i plaše za svoju sestru", priča Šime Adamić.

Zbog brige za sestru, njen sedmogodišnji brat je rekao ocu da zna da nemaju novca za operaciju i da ga odvede u bolnicu, izvade mu srce i daju sestri.

"Znam da mi nemamo para, ali neću da ona umre zbog toga. Tata, vodi me u bolnicu, kaži im da meni izvade srce i da ga daju seki", prepričao je otac dečakove reči.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.