Bivši direktor Helenik postbanke pušten uz kauciju

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor Helenik postbanke pušten uz kauciju

Bivši izvršni direktor grčke banke "Helenik postbank", Angelos Filipidis, pušten je danas uz kauciju, da se brani sa slobode od optužbi za odobravanje zajmova bez pokrića, koji su, prema tvrdnjama tužilaštva, oštetili ovu banku za 500 miliona evra.

Angelosu Filipidisu koji je vodio Helenik postbank od 2007. do 2010. godine, određena je kaucija od dva miliona evra, zabranjeno mu je da napušta zemlju i naloženo da se redovno javlja u lokalnu policijsku stanicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izveštava AP.

Filipidis, koji tvrdi da je nevin, proveo je nedelju dana u pritvoru, nakon što se dobrovoljno vratio iz Turske, koja je prethodno odbila grčki zahtev za njegovu ekstradiciju.

Oko 30 bivših službenika Helenik postbank i privrednika su optuženi za razna krivična dela, uključujući prevaru i pranje novca povodom pomenutih zajmova.

- Boriću se da dokažem ono što je očigledno, tako da banke mogu da rade svoj posao. Ukoliko izgubim, onda će tužioci da nam odobravaju zajmove - izjavio je Filipidis dolazeći danas u sud.

Helenik postbank se, inače, prošle godine udružila sa grčkom Eurobankom, u okviru programa restrukturiranja bankarskog sektora u toj zemlji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.