BiH zbog migranata pojačava kontrolu istočne granice

Izvor: B92, 08.Mar.2019, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH zbog migranata pojačava kontrolu istočne granice

Sarajevo -- BiH će iskoristiti sve raspoložive kapacitete kako bi pojačala kontrolu i nadzor na istočnoj granici i sprečili ulazak ilegalnih migranata.

To je saopšteno na sastanku Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH.

Jačanje kontrole granice označeno je kao glavni prioritet u rešavanju migrantske situacije, s obzirom na operativne podatke o broju migranata u Grčkoj i kretanju migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na balkanskoj ruti, prenosi sajt klix.ba.

Od Granične policije je zbog toga zatraženo da za sledeći sastanak Operativnog štaba dostavi analizu o potrebnom broju pripadnika policije kako bi se u potpunosti pokrila 600 kilometara duga istočna granica, a analiza će kasnije biti prosleđena Veću ministara BiH.

Predsedavajući Operativnog štaba i ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić upoznao je i sa ponudom mađarske vlade da uputi kao ispomoć određen broj policajaca, koji bi vršili posmatranje granice bez oružja i policijskih ovlašćenja, prenosi klix.ba.

U prva dva meseca 2019. godine u BiH je ušlo 2.260 migranata, što je povećanje u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno se u zemlji nalazi oko 3.500 migranata, koji su smešteni u osam prihvatnih centara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.