Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2017, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH-Grčka: Mreže mirovale na Bilinom polju

ZENICA – Fudbalska reprezentacija BiH remizirala je sa Grčkom (0:0) u utakmici šestog kola kavalifikacija grupe H za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Zmajevi su propustili priliku da zasjednu na drugo mjesto na kojoj ostaje selekcija Grčke koja je mnogo zadovoljnija napustila stadion Bilino polje.

U prvom poluvremenu mnogo opasniji je bio BiH tim.

Prvo veliko uzbuđenje viđeno u 12. minutu, kada je Vedad Ibišević uposlio Edina Višću >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji izlazi sam ispred Karnezisa, golmana Grčke koji je ukrotio njegov udarac.

Trenutak kasnije golman Grčke je bio uspješniji od Miralema Pjanića koji mu je odbarnio udarac sa tridesetak metara

U 25. minutu Kenan Kodro koji je prethodno zamijenio povrijeđenog Senad Lulića šutirao je sa 15-ak metara, ali Karnezis je ovaj put bio uspješniji.

Do kraja prvog dijela viđena je još jedna prilika kad je Pjanićev slobodnjak sa nekih 30 metara zavrsio tik pored desne stative gola Grčke. Treba dodati još da "Heleni" u prvih 45. minuta nisu uputili ni jedan direktan udarac u okvir gola BiH tima.

Iako se očekivalo u drugom poluvremenu da BiH fudbaleri odlučnije krenu prema grčkom golu to se ipak nije desilo. U potpunosti su neutralizivali veznu liniju izabranika Mehmeda Baždarevića.

Najviše uzbuđenja desilo u samom finišu susreta. Najbolju priku imali su Heleni u 82. minutu. U velikoj šansi se našao Mantolas koji je izašao sam ispred Begovića ali je šutirao pored gola. Kazna je mogla uslijediti samo dvije minute kasnije ali udarac Džeke je takođe završio pored gola. Posljednju priliku na utakmici imao je Ermin Bičakčić u 85. minuti kada je nakon kornera šutirao glavom ali je večeras sjajni Karnezis i ovaj put bio uspješniji.

Po završetku utakmice kad je Džeko izlazio sukobio se sa jednim grčkim fudbalerom kod tunela i onda su igarači doletjeli prema njima te je nastao opšti metež prema svlačionici što je bacilo mrlju na inače korektnu utakmicu na terenu.

Foto: Anadolija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.