Besplatan tehnički pregled vozila

Izvor: RTS, 19.Jun.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan tehnički pregled vozila

Svake godine pred letnju sezonu godišnjih odmora Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila organizuje besplatan tehnički pregled pod sloganom "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" u svim gradovima Srbije.
Pred svaki godišnji odmor pored pakovanja i odabira destinacije, vozači bi trebalo da brinu i o bezbednosti svog auta. A >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priliku da provere svoj auto imaju dva puta godišnje - besplatno.

"Za dva dana putujem u Grcku na letovanje i nemam problema sa autom, ali čisto zbog neke svoje sigurnosti, sigurnosti putnika i drugih na putu sam došao čisto da proverim svoj auto", kaže jedan građanin. 
"Ja uvek volim da mi je auto ispravam za vožnju po gradu i blizu, tu u blizini i tako, ali ja to radim svake godine, kad god je akcija ja iskoristim tu priliku i dođem na tehnički pregled", dodaje drugi.
"Ja sam njihov redovni mušterija, ovaj, redovno tu vršim preglede, osiguranja i tako dalje", kaže treći.
Najčešći kvarovi kod automobila u ovom periodu su kočioni sistemi, pneumatici i upravljaci, a prema statistici na našim ulicama gotovo 60 odsto automobila ima neki od ovih kvarova. Pored kontrole pre putovanja, trebalo bi obezbediti međunarodna dokumenta.
"Ne bi bilo loše to da uplate da imaju kao za sigurnost ako u slučaju neke neispravnosti se desi nezgoda ne daj Bože ili kvara, ovde mogu da uplate člansku kartu koja važi ovde kod nas  i u inostranstvu", kaže Ivan Kecman, referent tehničkog pregleda.
Akcije besplatnog tehničkog pregleda vozila organizuju se od 1989. godine, a vozači su već navikli na njih. Svake godine na ovakvim pregledima širom Srbije više od deset hiljada vozača prekontroliše svoj auto.
"Svi vlasnici vozila, prilikom odlaska na godišnjem odmoru, da iskontrolišu vozilo, šta je ispravno, a šta neispravno da bi znali da otklone kvar na vreme", kaže Dragan Tomić, direktor AMSS Smederevo.
Ova akcija besplatnog pregleda vozila traje do subote, a organizatori apeluju na vozače da se odazovu u što većem broju, zbog njihove sigurnosti i svih drugih učesnika u saobraćaju.
rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4627 065
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.