Barcino tours: Problem sa polaskom za Grčku izazvao je jedan od putnika

Izvor: Danas, 18.Jun.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barcino tours: Problem sa polaskom za Grčku izazvao je jedan od putnika

Beograd - Redakciji našeg lista juče je dostavljeno reagovanje Barcino toursa na tekst koji je izašao za subotu/ nedelju, 11-12. juna 2016. godine, na stranama 8. i 9. pod naslovom "Nije bilo dovoljno mesta za kofere, ni za odmor vozača", kojim se zahteva objavljivanje odgovora jer su, kako se navodi, na račun tog preduzeća "iznete neistine, nepotpune i netačno prenete informacije, koje su povredile naša prava i interese".

- Netačno je i neistinito navedeno kako autobus >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << agencije Barcino tours prethodnog dana (10. juni) nije na vreme krenuo na put do Grčke jer nije bio dovoljno veliki da primi sve kofere, kao ni sve putnike. Navodno je prilikom tog incidenta, a zbog navedenog, intervenisala i policija. Iznešeni su delovi opštih uslova, tako da je ovakvim navodima naneta šteta našem društvu i narušen je naš poslovni ugled - navodi se u reagovanju. U agenciji se ukazuje da je apsolutna neistina da je autobus koji je toga dana prevozio putnike za Zakintos vlasništvo agencije Barcino toursa.

- Agencija je za potrebe prevoza putnika angažovala prevoznika Transprodukt - bus prevoz doo. Sa navedenim prevoznikom Barcino tours je zaključio ugovor dana 01. 06. 2016. godine, i istim je Transprodukt - bus prevoz doo bio obavezan da izvrši prevoz putnika na relaciji Beograd - Zakintos - Beograd. Za ovo angažovanje Barcino tours je drugoj ugovornoj strani, prevozniku, isplatio opredeljeni iznos po uredno izdatoj fakturi - ističe se u reagovanju agencije koja je Danasu dostavila i kopiju ugovora sa prevoznikom.

Takođe, "apsolutna je neistina da su pripadnici MUP-a reagovali po zahtevu putnika, kao i da su putnici nezadovoljni veličinom i gabaritom autobusa odbili da idu na put", naglašavaju u Barcinu i dodaju da je na licu mesta ispred agencije ispraćaj putnika pratio gospodin Dejan Brzakov.

- Problem sa kretanjem autobusa nije bio nezadovoljstvo svih putnika, već problem koji je i prevozniku i ostalim putnicima napravio jedan od putnika, izvesni, Jeremić Jovan (sa svojom suprugom). Imenovani nije želeo da putuje i otkazao je putovanje, te je iz nama nepoznatih razloga pokušavao da na svaki mogući način opstruiše polazak autobusa na put. Kako je gospodin Jeremić pretio i fizički nasrtao na autobus, putnike i prisutne predstavnike Barcino toursa, naš predstavnik je pozvao policiju čiji su se pripadnici pojavili na licu mesta. Dakle, policija nije dolazila na mesto polaska zbog nezadovoljstva putnika, već je pozvana od strane našeg predstavnika kako bi obuzdala gospodina Jeremića u uznemiravanju putnika i prisutnih lica. Ovakav opis događaja proizilazi iz izjave našeg radnika Brzakov Dejana, kao i prisutnih lica, putnika i vozača, a sva lica su spremna da o istom posvedoče pred sudom, pod zakletvom, naravno ukoliko za time bude potrebe - tvrde u agenciji Barcino.

Bez informacija

Naš list je i prilikom pisanja teksta pokušao da stupi u kontakt sa predstavnicima Barcino toursa, kako bi dobili i njihovo tumačenje sporne nastale situacije jer je po oceni putnika, autobus kojim je trebalo da putuju bio isuviše mali. Od pet poslovnica, kontaktirali smo tri - u Vrnjačkoj Banji niko se nije javio na broj istaknut na sajtu agencije, u jednoj od beogradskih poslovnica javio se šalterski službenik koji nije imao nikakve informacije, a u drugoj nam je obećano da će se raspitati ko može da govori za javnost, ali  nakon kraće pauze rečeno nam je da nema osobe koja bi na tu temu mogla da razgovara.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.