BOMBA U NAJLON KESI EKSPLODIRALA U TOALETU

Izvor: Kurir, 14.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOMBA U NAJLON KESI EKSPLODIRALA U TOALETU

SOLUN - U Apelacionom sudu u Solunu eksplodirala je bomba i tom prilikom lakše je povređen jedan muškarac, javile su svetske agencije. Prema izveštajima, bomba je u plastičnoj kesi bila ostavljena u toaletu u podrumu zgrade, dok je grčka agencija ANA javila da se eksplozija dogodila van zgrade suda.

Eksploziji je prethodilo anonimno upozorenje koje je preneto jednom listu i jednoj televizijskoj stanici, tako da je policija evakuisala veći deo zgrade suda pre eksplozije. Advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Babis Apostolides izjavio je za AP da je jedan muškarac zadobio lakše povrede na nozi i da je prebačen u obližnju bolnicu, gde mu je zašivena rana.

Očevici koji su se zadesili u zgradi u vreme eksplozije potvrdili su da je do detonacije došlo u podrumu zgrade i da je dim stigao do trećeg sprata. Policija je saopštila da su neki zidovi u zgradi srušeni.

Ističe se da eksplozija podseća na sinoćnu eksploziju bombe podmetnute ispred najvećeg grčkog zatvora u Atini, kada je lakše povređena jedna žena koju je slomljeno prozorsko staklo poseklo po nozi. Dosad niko nije preuzeo odgovornost za ove napade, ali se pretpostavlja da je to delo radikalnih grčkih grupa koje su poslednjih godina pojačale napade.

U zatvoru u atinskom predgrađu Koridalos, koji je bio meta sinoćnjeg napada bombom, nalaze se u pritvoru više ljudi osumnjičenih da su pripadnici organizacije Revolucionarna borba koja je 2007. godine ispalila ručnu raketu na američku ambasadu u Atini. U napadu nije bilo povređenih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.