Atina: Protest zbog smrti mladića

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina: Protest zbog smrti mladića

Atina -- Oko 1.000 mladih protestovalo je u Atini zbog smrti tinejdžera koji je ispao iz trolejbusa dok se prepirao sa kontrolorom zbog neponištene karte.

Hiljade mladih izašlo je na ulice atinske četvrti Peristeri, nakon sahrane tinejdžera. Mladi su se i sukobili sa policijom.

Za ovu smrt grčke stranke i grupe koje se protive oštroj štednje okrivljuju vladinu ekonomsku politiku, izveštava AP.

Demonstranti su uzvikivali antivladine parole, a neki su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << palili kante za smeće i gađali policajce kamenjem. Najmanje četvoro demonstranata je privedeno.

Radikalna levičarska stranka Siriza ističe da je devetnaestogodišnji učenik tehničke škole poginuo zato što nije mogao da plati 1,20 evra za prevoz. Ova stranka je zatražila besplatnu vožnju za nezaposlene, učenike, studente i penzionere s niskim primanjima.

Policija je privremeno obustavile trolejbuski saobraćaj u Peristeriju zbog straha od napada na radnike saobraćajnog preduzeća. Zatvorene su i dve stanice metroa.

Posle petogodišnje recesije u Grčkoj je stopa nezaposlenosti dostigla 28 odsto, a među mladima čak 65 odsto.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atina, protesti zbog pogibije mladića u prevozu

Izvor: RTS, 16.Avg.2013

Oko 1.000 mladih sukobilo se sa policijom u atinskoj četvrti Peristeri, protestujući nakon sahrane tinejdžera, koji je u utorak uveče ispao kroz vrata trolejbusa. Istraga je u toku. ..Više od hiljadu ljudi se iz protesta pridružilo pogrebnoj povorci u Atini pred sahranu mladića koji je poginuo...

Nastavak na RTS...

Atina: Protest zbog smrti mladića

Izvor: Akter, 16.Avg.2013

Oko 1.000 mladih protestovalo je u Atini zbog smrti tinejdžera koji je ispao iz trolejbusa dok se prepirao sa kontrolorom zbog neponištene karte

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.