Atina: Eksplozija ispred ministarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina: Eksplozija ispred ministarstva

ATINA - Bomba kućne izrade eksplodirala je sinoć ispred ministarstva informisanja u centru Atine pri čemu je načinjena izvesna materijalna šteta a ljudskih žrtava i povreda nije bilo, saopštila je grčka policija.

"Petnaest minuta pre eksplozije, anonimna osoba upozorila je o tome telefonom dve televizijske stanice i jedan list", rekao je neimenovani izvor za britansku agenciju Rojters.

Sinoćna eksplozija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj su stradali prozori, druga je u Grčkoj te vrste za manje od sedam dana.

Podmetnut požar u sinagogi na Kritu

Nepoznate osobe podmetnule su požar u sinagogi u gradu Kaneji, na Kritu, drugi put u roku od tri sedmice, saopštila je danas grčka policija.

Nepoznati počinioci ušli su u zgradu, obili vrata na prvom spratu i podmetnuli vatru, navela je policija.

Prema navodima vatrogasaca, vatra je delimično uništila drveni strop sinagoge i deo arhive, kompjutere i diskete. Šteta se procenjuje na oko 30.000 evra.

Policija je saopštila da je u noćašnjem požaru i u napadu pre tri nedelje uništeno i oko 2.500 knjiga, među kojima brojna retka izdanja.

Grčka levičarska gerilska grupa "Zavera vatrenih ćelija" potvrdila je 12. januara da su njeni pripadnici postavili bombu koja je 10. januara eksplodirala ispred zgrade grčkog parlamenta u centru Atine.

Eksplozivna naprava bila je postavljena pored jedne kante za smeće kod groba Neznanog junaka, ispred zgrade parlamenta i prouzrokovala je eksploziju, ali u incidentu nije bilo povređenih, preneo je Rojters.

Pripadnici pobunjeničke grupe naveli su na svom Internet sajtu da su postavili bombu ispred parlamenta, kako bi se suprotstavili "dobro obezbeđenom hramu demokratije".

Neimenovani zvaničnik grčke policije rekao je da je saopštenje najverovatnije verodostojno i da policija radi na rasvetljavanju tog slučaja.

Ta grupa već je poznata policiji po postavljanju eksploziva u zgradama vlade i kućama političara i zvaničnika, a njeni pripadnici preuzeli su prošlog meseca odgovornost za eksploziju u zgradi Nacionalnog osiguravajućeg zavoda u Atini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.