Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2023, 03:44

Ataman kvari Valensiji posao, sad je naciljao Gaja!

Valensija je pre nekoliko dana poslala ponudu Huventudu za američkog beka Kajla Gaja, delovalo je da je taj posao blizu završetka, ali od večeras se u trku za sjajnog šutera uključio i Panatinaikos, koji će izgleda imati 12 potpuno novih košarkaša u svom sastavu u sledećoj sezoni.
Ovu informaciju prenosi grčki portal SDNA, uz napomenu da su se za ovog igrača raspitivali Real Madrid i Virtus, da je potom Valensija bila na korak da ga potpiše, ali novi trener „zelenih“ Ergin Ataman >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ga vidi u svom timu, pozvao je bogatog gazdu Janakopulosa, pa će Gaj uskoro dobiti zvaničnu ponudu iz Atine.
Gaj je bivši MVP NCAA fajnal-fora u dresu Virdžinije, buknuo je ove sezone u Huventudu, ističući se izvrsnim partijama u Evrokupu i plej-ofu Endese.
Tokom sezone je u španskom prvenstvu beležio 11,5 poena i 2,1 asistenciju sa 41 posto šuta iz igre i 34 posto za tri.
U NBA se oprobao u Sakramento Kingsima i Majami Hitu, pa je bio poslat u Razvojnu ligu.
Podsetimo, PAO je ovog leta već doveo Luku Vildozu, Matijasa Lesora, Kostasa Slukasa, Dimitrisa Moraitisa, Kostasa Adetokumba, Džerejana Grenta, Janisa Papapetrua i Dinosa Mitoglua.
Dakle, na bekovskim pozicijama su tu novajije Slukas, Vildoza, Moraitis i Grent, te starosedeoci Tomas i Grigonis, pa bi Gaj verovatno zaokružio roster u spoljnoj liniji, ali iuzrokovao odlazak jednog od ove dvojice koji su tu od ranije. Ataman voli da ima dosta igrača u sastavu koji pokrivaju pozicije „1 i 2“. U Efesu je na raspolaganju imao Micića, Larkina, Bobuu, Brajanta i Balbaja.
Ali, pitaće se ovde i Valensija, koja će svakako pokušati da realizuje svoju zamisao i dovede Amerikanca u svoje re

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.