Amerikanci bez milosti protiv Grčke

Izvor: B92, 28.Avg.2023, 16:32

Amerikanci bez milosti protiv Grčke

Košarkaška reprezentacija SAD upisala je i drugu pobedu na Mundobasketu, jer su u utakmici drugog kola grupe C savladali Grčku sa 109:81.

Stiv Ker je dobro naoštrio svoju ekipu koja ja i bila veliki favorit na ovom meču i oni su mu i to vratili igrom na parketu Džakarta arena u Indoneziji.

Gotovo da od početka meča nije se postavljalo pitanje ko će odneti pobedu sa ove utakmice, Grci su najveću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prednost na startu meča kada su vodili 6:2, ali od tog trenutka su Amerikanci preuzeli igru u svoje ruke.

Već u drugom periodu situacija na terenu se kretala jednosmernom ulicom, gde su Amerikanci samo povećavali prednost, koja je u drugoj četvrtini najviše iznosila +17 (25:42).

Već se tada postavljalo samo jedno pitanje, a to je sa kojim će se rezultatom završiti ova utakmica i sa koliko razlike će slaviti Amerikanci. Selektori obe reprezentacije su u drugom delu igre počeli da dele minutaže i ostalim igračima koji nisu dobili toliko minuta na prošloj utakmici.

Itudis zna da će mu utakmica protiv Novog Zelanda biti veoma bitna i koja mu može doneti prolaz u narednu fazu, i s toga nije hteo puno da u četvrtoj četvrtini forsira glavne igrače.

Sa druge strane ni Stiv Ker nije puno insistirao na minutima za svoje glavne igrače, tako da smo od polovine poslednjeg perioda na terenu videli Vokera Keslera, i još neke igrače koji nemaju veliku ulogu u timu, dok su glavne zvezbe poput Bransona, Ingrama i drugih.

Na kraju je utakmica završena ubedljvom pobedom SAD sa 109:81, i sa tom pobedom Amerikavnci su već obezbedili plasman u drugu fazu Mundobasketa.

Najzaslužniji za ovu pobedu je bio Ostin Rivs sa 15 poena, Branson se zaustavio na 13 poena, koliko je imao i Entoni Edvards.

Kod Grčke Jorgos Papajanis je imao 17 poena, dok je Rogvalopulos sakupio 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.