Amerikanac dobio grčki pasoš: Poštujem Srbe, ali...

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 15:11

Amerikanac dobio grčki pasoš: Poštujem Srbe, ali...

Košarkaš Olimpijakosa Tomas Vokap će ove godine na Mundobasketu nastupati u dresu Grčke.

Amerikanac koji je dobio pasoš zemlje u kojoj igra govorio je o odluci da Srbija, Letonija i Litvanija ne žele da imaju naturalizovane igrače u svojim reprezentacijama.

"Nisam zaboravio svoje američke korene, ali izuzeztno sam zadovoljan što ću imati priliku da predstavljam Grčku jer je to država koju mnogo volim“, kazao je 30-godišnji Tomas Vokap, jedan od najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << defanzivaca Evrolige kada su spoljne pozicije u pitanju".

"Zaista poštujem Litvance i Srbe i razumem njihovu poziciju da ne žele strance u svojoj reprezentaciji. To je njihovo mišljenje i ja ga zaista poštujem. Da li bih ja kao mlad pomislio da je u redu da selekcija SAD pokupi igrača iz nekog drugog kraja sveta, čak i ako nije Amerikanac? Verovatno ne. Ipak, ja sam već sedam godina u Evropi. Više se osećam kao Evropljanin nego kao Amerikanac“, rekao je Teksašanin.

Reprezentacija Grčke će se na Mundobasketu takmičiti u grupi C zajedno sa SAD, Novim Zelandom i Jordanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vokap: Poštujem Litvance i Srbe i razumijem da ne žele strance

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2023

Košarkaš grčkog Olimpijakosa, Tomas Vokap će ove godine na Mundobasketu nastupati u dresu Grčke. On se takođe dotakao teme naturalizacije igrača iz ugla selekcija Litvanije i Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.