Aleksis Cipras osudio anarhiste koji su bacili farbu na grčki parlament

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksis Cipras osudio anarhiste koji su bacili farbu na grčki parlament

Grčki premijer Aleksis Cipras osudio je današnji incident ispred parlamenta u kome su pripadnici anarhističke grupe Rubikon bacili farbu na fasadu zgrade.

"Takva dela su antidemokratska i nemaju nikakve veze sa socijalnim borbama", rekao je Cipras nakon što je grupa od oko 30 pripadnika Rubikona ušla u dvorište parlamenta.

Aktivisti su bacili dve dimne bombe i bacili crvenu farbu na fasadu parlamenta, pre nego što ih je policija isterala sa tog mesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Članovi anarhističke grupe Rubikon navode da tako deluju da bi pružili podršku "pravednoj borbi" komunističkog aktiviste Dimitrisa Kufodinasa koji štrajkuje glađu.

Grčki Vrhovni sud razmatra žalbu Kufodinasa na odbijanje da mu se odobri privremeni izlazak iz zatvora. Šezdesetogodišnji Kufodinas, vođa ekstremno levičarske grupe 17. novembar rasformirane 2002. godine, nalazi se u zatvoru gde služi više doživotnih kazni.

Organizacija 17. novembar nosi ime po studentskoj pobuni protiv vojne diktature ugušene 17. novembra 1973. godine. Članovi organizacije su počinili desetak napada između 1975. i 2000. godine i ubili 23 osobe, među kojima i šefa CIA u Grčkoj Ričarda Velča, grčke poslovne ljude, turske diplomate i britanskog vojnog atašea.

Poslednjih dana, kako se približavaju evropski i lokalni izbori u Grčkoj 26. maja, anarhisti su počinili niz vandalskih akcija u Atini i Solunu, kojima su dali podršku Dimitrisu Kufodinasu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Aleksis Cipras osudio anarhiste koji su bacili farbu na grčki parlament

Izvor: Danas, 21.Maj.2019

Grčki premijer Aleksis Cipras osudio je današnji incident ispred parlamenta u kome su pripadnici anarhističke grupe Rubikon bacili farbu na fasadu zgrade. Članak Aleksis Cipras osudio anarhiste koji su bacili farbu na grčki parlament se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.