Ajkula ponovo blizu ostrva u Grčkoj, snimljena na 80 metara od obale (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 09.Jul.2023, 12:06

Ajkula ponovo blizu ostrva u Grčkoj, snimljena na 80 metara od obale (VIDEO)

Ove godine često se pojavljuju snimci ajkula u morima Grčke.
Nakon ajkule snimljene na oko tri kilometra od obale Zakintosa, pojavio se na mrežama još jedan video navodno nastao u blizini grčkog ostrva na kojem se nalazi najlepša plaža Evrope.
„Na još jednom ostrvu viđena ajkula u Grčkoj. Ostrvo Serifos, na 80 metara od obale“, stoji u opisu uz snimak ajkule na Instagramu koji je objavljen na profilu „nikana.gr“, a koji je preneo portal Nova.rs.
„Ne vidi se baš >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << lepo ali liči na modrulja (plava ajkula). Inače plave ajkule retko napadaju ljude. Od 1580. do 2013. godine, plava ajkula je samo 13 puta ugrizla čoveka, od kojih su četiri završili smrću dok 10 do 20 miliona ovih ajkula ubije čovek svake godine, te im preti da postanu ugrožena vrsta“, napominju poznavaoci, dok drugi strahuju da je u pitanju mako ajkula, najbrža ajkula na svetu kojoj takođe ne bi bilo prvi put da zaluta do grčkih ostrva.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Nikana.grLetovanje u Grčkoj (@nikana.gr)


„Možda je nas strah i hvata nas jeza da znamo da ih ima, ali realno to je njihovo prirodno stanište, zapravo njihov dom“, „U ovoj priči čovek je jedini uljez“ – komentarišu neki.
Ajkula napala muškarca i spasila mu život: Da mogu, zagrlio bih je

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.