APOKALIPTIČNI POŽAR GUTA GRČKI GRAD: Kuće i vozila nestaju u plamenu - pričinjena katastrofalna materijalna šteta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2023, 19:35

APOKALIPTIČNI POŽAR GUTA GRČKI GRAD: Kuće i vozila nestaju u plamenu - pričinjena katastrofalna materijalna šteta (VIDEO)

Veliki požar bukti u grčkom gradu Aleksandrupolisu.

Veliki požar bukti u grčkom gradu Aleksandrupolisu, između naselja Agnantija i Antija, a vatrogasne jedinice vode veliku borbu da ga obuzdaju u nepovoljnim uslovima jakog vetra, javljaju tamošnji mediji.

Vatra je u podne prešla Egnatiju Odos, gde je saobraćaj rano obustavljen, i ide ka jugozapadu, jer duvaju severoistočni vetar jačine 6-7 stepeni bofora, prenosi Blic.

Sve spasilačke ekipe su na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << terenu. Pored jakih kopnenih snaga Vatrogasne jedinice, na terenu su i snage vojske, policije, dobrovoljci i ukupno 14 rotirajućih letelica i četiri helikoptera koji gase požar iz vazduha.

Usled požara gorele su i kuće i automobili u Etohoriju i Pefki, gde je pričinjena velika materijalna šteta. Istovremeno, u blizini kuća, vatra je zahvatila i selo Agnadija.

Građanima u sedam sela u regionu Evros, na severoistoku Grčke, danas je u toku dana javljano da se pripreme za evakuacije, putem poruke za hitne slučajeve zbog šumskog požara.

Prva poruka stigla je stanovnicima Nipse, Etohorija i Pefke, dok je druga poruka poslata ljudima u Lutrosu, Agnantiji, Aristinu i Doriku.

Kako navode u vatrogasnoj službi, trenutno nema neposredne opasnosti po ta naselja, ali zbog jakog vetra i dima najavljena je evakuacija stanovništva.

Istovremeno, prema rečima predsednika Komore Evros Hristodulosa Topsidisa, od velikog požara i preduzeća su pretrpela štetu.

Vlasti su zatvorile autoput Egnatia u oba smera do raskrsnice industrijske zone Aleksandrupolisa zbog gustog dima. Saobraćaj se odvija preusmeravanjem putem Feron-Aleksandrupolis, a mole se vozači i građani da budu posebno oprezni i poštuju uputstva policije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.