AMERIKA UZ GRČKU: SAD pozdravile odluku grčkog parlamenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2019, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKA UZ GRČKU: SAD pozdravile odluku grčkog parlamenta

SAD pozdravljaju odluku grčkog parlamenta o ratifikaciji Prespanskog sporazuma, izjavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo

- Lideri Grčke su pokazali viziju, hrabrost i istrajnost u traganju za rešenjem spora oko naziva, što će u budućnosti omogućiti Republici Severnoj Makedoniji da zauzme svoje mesto u NATO i EU -  navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

.@SecPompeo: The United >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << States welcomes the decision by #Greece’s Parliament to ratify the #PrespaAgreement. The United States applauds this historic opportunity to advance stability, security, and prosperity throughout the region. https://t.co/HTiepB2qk7

— Robert Palladino (@StateDeputySPOX) January 25, 2019

U saopštenju se dodaje da SAD pozdravljaju ovu istorijsku šansu za unapređenje stabilnosti, bezbednosti i prosperiteta širom regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD pozdravljaju odluku grčkog parlamenta

Izvor: Blic, 26.Jan.2019, 01:56

SAD pozdravljaju odluku grčkog parlamenta o ratifikaciji Prespanskog sporazuma, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.