Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 17:36

AEK na udaru: Traži se oduzimanje 10 bodova i doživotna suspenzija gazde

Mešali se u regionalni izborni proces

Gotovo da nema sezone u Grčkoj da se ne desi neki veliki fudbalski skandal.

Na udaru poslednjih godina je bio Olimpijakos, još više PAOK, a sada ozbiljna kazna preti AEK-u. Kako piše grčki portal IN, Etička komisija Fudbalskog saveza Grčke zatražila je da se crno-žutima iz Atine oduzme 10 bodova, a da se predsednik kluba Dimitris Melisanidis >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i njegovi saradnici Janis Papadopulos i Agelos Danijel doživotno suspenduju iz fudbala.

Istraga koja je sprovođena u tajnosti otkrila je, kako tvrde, da su čelnici AEK-a pokušali da nameste izbore u regionu Kardice. U pitanju je, dakle, jedan od fudbalskih regiona FS Grčke.

Koliko je ovo ozbiljan prestup i koliko su u Grčkoj pobesneli zbog ove otkrivene afere je i sama činjenica da se traži oduzimanje 10 bodova klubu, iako je po propisima Fudbalskog saveza te zemlje dozvoljeno oduzimanje najviše šest bodova po jednom prekršaju.

AEK je trenutno na petom mestu grčkog prvenstva, koje je podeljeno na plej-of i plej-aut, pa ako mu oduzmu deset bodova ostaće bez mesta na evropskoj sceni sledeće sezone.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.