ABA liga dobija rivala na Balkanu, u igri i naši klubovi!

Izvor: Sportske.net, 01.Jun.2020, 22:01

ABA liga dobija rivala na Balkanu, u igri i naši klubovi!

Šta se sprema?

Predsednik Košarkaškog saveza Bugarske Georgi Gluškov otkrio je zanimljiv plan o potencijalnoj novoj regionalnoj ligi na Balkanu.

On je za medije u svojoj zemlji izjavio da je u planu formiranje novog regionalnog takmičenja, u kom će učestvovati klubovi iz Srbije, Severne Makedonije, Grčke i Bugarske.

"Već ozbiljno radimo na tome. Moramo brzo pronaći svoj put i prikupiti informacije. Radim na sastancima sa ostalim savezima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Optimalan rok je 15. jul. Postoji mogućnost da se uključe grčki i srpski timovi. Imamo dobre odnose sa tim savezima", preneo je i Telegraf reči predsednika KS Bugarske.

Inače, ABA liga ove sezone neće imati novog šampiona, pošto je takmičenje prekinuto usled pandemijer koronavirusa.

Odluku o narednoj sezoni u regionalnom takmičenju trebalo bi da dobijemo sredinom jula.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Posle klubova iz Severne Makedonije, Bugari u novu regionalnu košarkašku ligu zovu Grke i Srbe

Izvor: RTS, 01.Jun.2020

Predsednik Bugarske košarkaške federacije (BFB) Georgi Gluškov je pre desetak dana predložio košarkaškom savezu Severne Makedonije formiranje zajedničke lige, a sada dodaje da bi voleo da u njoj vidi i klubove iz Grčke i Srbije. Međutim, na adresu KSS-a za sada nije stigao nikakav poziv. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.