VELIKI POŽAR IZBIO PORED ATINE: Moguća evakuacija zone, stanovnici na oprezu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 16:45

VELIKI POŽAR IZBIO PORED ATINE: Moguća evakuacija zone, stanovnici na oprezu (VIDEO)

Veliki požar izbio je danas u blizini industrijskog područja u blizini Atine.

Kako se navodi, više od 100 vatrogasaca sa 35 vozila i devet aviona borilo se sa požarom u predgrađu Varimpompi u blizini planine Parnita, usled visokih temperatura sa kojim se Grčka suočava danima unazad, prenosi Rojters.

Portparol vatrogasne brigade rekao je da požar ne preti fabrikama u tom području, ali da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narediti evakuacija zone ukoliko bude bilo potrebno.

Organi civilne zaštite pozvali su stanovnike na oprez i upozorili ih da drže zatvorene prozore i vrata kako bi sprečili iskre plamena da prodru u njihove domove.

U poslednjih nekoliko dana u Grčkoj je bilo više od 100 požara koje su potpirivali vetar i visoke temperature.

Huge #Russia Beriev BE-200 amphibious plane , firefighting near #Athens #Greece #βαρυμπομπη #φωτια #wildfires #ClimateCrisis pic.twitter.com/AIGIPKTnpj

— CrisP (@crispSV) August 3, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BESNE POŽARI U EVROPI Avioni uz vatrogasce u Atini pokušavaju da obuzdaju stihiju, kod Trogira VATRA GURA SVE PRED SOBOM! (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Avg.2021

Veliki požar izbio je danas u blizini industrijskog područja u blizini Atine. Bukte požari u Turskoj, ali i širom Severne Makedonija, a ponovo se razbuktala vatra i kod Trogira.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.