Uhapšen kapetan broda zbog sudara kod Pireja

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 23:05

Uhapšen kapetan broda zbog sudara kod Pireja

Grčke vlasti uhapsile su danas kapetana teretnog broda koji se, ploveći pod portugalskom zastavom, sudario sa grčkim minopolagačem u blizini luke Pirej.

Prema navodima obalske straže, kapetan teretnog broda "Maersk Launseston" uhapšen je zbog navodnog kršenja grčkog krivičnog zakonika i Međunarodnih propisa za sprečavanje sudara na moru, prenosi AP.

Tužilac u Pireju prethodno je izdao nalog za hapšenje kapetana teretnog broda "Maersk Launseston", pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnjom da je nepažnjom izazvao udes u kojem je uništen minopolagač "Kalisto" i prekršio međunarodna pravila o izbegavanju sudara.

Brod "Maersk Launseston" koji plovi pod portugalskom zastavom, u utorak ujutri je izlazeći iz luke Pirej udario u "Kalisto" napravljen od fiberglasa, koji se raspao na dve dela, a u sudaru su povređene dve osobe, prenosi ANA.

Pripadnici Obalske straže su sprečili da ratni brod potone, ali su predstavnici grčke Ratne mornarice kasnije saopštili da je nemoguće popraviti "Kalisto".

Kapetan, državljanin Poljske, zadržan je u luci Keracini, a brodu je zabranjeno da plovi dok ne budu završene opravke.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.