Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 13:01

Grci pobegli sa giljotine, Japan 32 sekunde pre kraja ostao bez velikog boda

Dramatičan okršaj u grupe A - 10:9

Grčka je bukvalno pobedgla sa giljotine u trećem kolu grupne faze vaterpolo turnira u Tokiju. Grci su odigrali dramatičan meč sa domaćinom Japanom, koji je 32 sekunde pre kraja imao rezultat 9:9, ali je favorizovani protivnik uspeo da iskoristi igrača više i pogotkom Argiropulosa dođe do važne pobede - 10:9.

Time je praktično izbegnuta svaka potencijalno iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u završnici Grupe A. Grčka je stala uz rame prvoplasiranoj Italiji sa skorom od dve pobede i jednog remija, dok Mađari i Sjedinjene Američke Države imaju po dve pobede i jedan poraz. Sve poraze imaju Japan i zalutala Južna Afrika.

Uporni Japanci su od početka do kraja meča mučili Grke svojim prepoznatljivim stilom i neumornim plivanjem. Domaćin je šest minuta pre kraja treće deonice vodio sa 6:5, ali su Grci smogli snage i sa golom prednosti ušli u četvrtu četvrtinu.

Japan se nije predao ni nakon što su Grci poveli sa dva gola prednosti (8:6), četiri minuta pre kraja meča su izjednačili na 8:8, a onda se ušlo u pravu klackalicu. Domaćin je 73 sekunde pre kraja golom Araija Atušija izjednačio na 9:9, ali nije imao snage da odbrani poslednji napad protivnika sa igračem više.

GRUPA A:

Mađarska - Južna Afrika 23:1

SAD - Italija 11:12

Grčka - Japan 10:9

GRUPA B:

Španija - Kazahstan 16:4

Hrvatska - Crna Gora 13:8

12.50: (1,15) Srbija (10,00) Australija (8,00)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.