Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 09:28

FOTO: Nosio nepokretnu prijateljicu do najvišeg vrha Grčke

Da iskreno prijateljstvo, ali i snaga ljudske volje ne poznaju granice, dokazuje primjer 22-godišnjakinje s invaliditetom koja je osvojila Olimp, najviši i po mnogima najlepši vrh u Grčkoj - na leđima svog prijatelja.

Elefteria Toizu je vezana za invalidska kolica ceo život. O osvajanju planinskih vrhova sanjala je godinama.

Životnu želju ispunio joj je prijatelj, Marios Gianakou, iznevši je na vrh planine koju je, kako kaže, već osvajao pedesetak puta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prenosi Rojters.

"Osećaji su bili snažni", priča Toizu, studentkinja biologije i ljubiteljka ekstremnih sportova. "Bila sam srećna, dirnuta... Na kraju, osećaji su bili najintenzivniji kada smo se spustili i shvatili šta smo uradili", dodala je.

Ovo dvoje osvajača Olimpa dolaze iz grada Drama, na severu Grčke, a upoznali su se preko zajedničkog prijatelja samo mesec dana pre poduhvata.

Gianakou, ultramaratonac koji je učestvovao na trkama od Arktika do pustinjskih predela, okupio je tim za podršku s koji ih je pratio većim delom ove avanture.

"Postojale su mnoge poteškoće. Bio je to prvi ovakav projekat i morali smo da okupimo jednu brojnu ekipu", objašnjava Gianakou, dodavši kako je nosio Tisiou u specijalno dizajniranom ruksaku.

In Greece, Eleftheria Tosiou was born with a condition that left her unable to walk.

Her dream was to see the top of Mt. Olympus.

When long distance runner Marios Giannakou found out, he built her a special harness.

Then, he carried to the top.

(IG/Marios_Giannakou) pic.twitter.com/HKvYj3AVIV

— Goodable (@Goodable) October 8, 2020
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.