Goran Hadžić stigao u Novi Sad

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Hadžić stigao u Novi Sad

Pripadnici MUP-a Srbije policijskim vozilom dovezli su noćas, pola sata posle ponoći, Gorana Hadžića sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Adamovićevo naselje u Novom Sadu gde mu živi porodica.

Vozilo u kojem je Hadžić sedeo na zadnjem desnom sedištu, zastalo je nekoliko trenutaka ispred dvorišne kapije koju je otvorio njegov sin. Nakon što je marica ušla u dvorište njegove porodične kuće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << policajci koji su obezbeđivali ceo kvart zaustavili su novinare i ispred njih zatvorili kapiju.

Sve vreme dok su brojne novinarske i TV ekipe iz zemalja okruženja čekale na ulici ispred Hadžićeve kuće niko od članova njegove familije nije izlazio. Dvorišna rasveta je oko 20 sati bila ugašena a u kući se primetilo svetlo samo na jednom prozoru. Njegove komšije diskretno su pratile događanje ispred svojih kuća sa prozora i niko nije izlazio na ulicu.

Hadžić u Novom Sadu ostaje do kraja maja posle čega će morati da se vrati u Hag na lekarska ispitivanja kada će se odlučiti da li će mu se nastaviti suđenje ili će se odložiti na neodređeno vreme zbog teške bolesti.

Vlada Srbije obavezala se da će svakodnevno obilaziti Hadžića i o tome izveštavati Haški sud. U slučaju da Hadžić napusti ovaj kućni prutvor vlada je dala garanciju sudu da će ga uhapsiti i vratiti nazad u Sheveningen.

Hadžžić se vratio u Srbiju, pošto je Tribunal u Hagu doneo odluku o njegovom pušštanju na privremenu slobodu radi lečenja, a bivši predsednik RSK treba da se vrati u Hag do kraja maja, saopšteno je ranije iz Tribunala.

Hadžić je optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj od 1991. do 1995, a uhapšen je u julu 2011. na Fruškoj gori i izručen Tribunalu, gde se prilikom prvog pojavljivanja pred sudom izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Suđenje mu je počelo 16. oktobra 2012, a tužilaštvo je 9. aprila prošle godine završilo iznošenje dokaza. Izvođenje dokaza odbrane počelo je u julu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.