Svetska muzička premijera na drugoj večeri Boljšoj“ festivala

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska muzička premijera na drugoj večeri "Boljšoj“ festivala

Drugo veče „Boljšoj“ festivala, koji se uz podršku kompanije „Gasprom njeft“ održava na Mećavniku Emira Kusturice, obeležio je nastup klavirskog kvinteta Romana Simovića, oformljenog specijalno povodom ove muzičke manifestacije.

Kvintet Romana Simovića obradovao je publiku festivala delima Dvoržaka, Šuberta i Rahmanjinova. Pored nastupa ove svetske muzičke senzacije, na festivalu je održan drugi takmičarski dan, u kome su učestvovali mladi talenti iz Rusije, Srbije i Republike Srpske.



Takođe, ove godine je prvi put održan i Dijalog talenata, na kome su imali priliku da pokažu virtuoznost mladi iz pomenutih zemalja, a priključili su im se i vršnjaci iz Belorusije.

Poslednje festivalske večeri, u subotu 15. jula, na Mećavniku će koncerte održati simfonijski orkestar „Boljšoj“, mecosopran Milijana Nikolić, violinistkinja Tatjana Samuil, kao i violončelista Justus Grim. U zabavnom delu programa, publiku će zabavljati poznati srpski rok sastav „Riblja čorba“.



Festival su juče svečano otvorili režiser Emir Kusturica i Aleksandar Dibalj, član Izvršnog odbora kompanije „Gasprom njeft“, a publika je uživala u nastupima hora „Kolibri“, simfonijskog orkestra „Boljšoj“, kao i koncertu violiniste Romana Simovića.

„Boljšoj“ festival je namenjen promociji mladih muzičkih talenata i jačanju kulturnih veza ruskog i srpskog naroda, a pokrovitelj manifestacije je ruska kompanija „Gasprom njeft“. 
 

Pogledaj vesti o: Gasprom,   Emir Kusturica

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Svetska muzička premijera na drugoj večeri „Boljšoj“ festivala

Izvor: RuskaRec.ru, 15.Jul.2017

Kvintet Romana Simovića obradovao je publiku festivala delima Dvoržaka, Šuberta i Rahmanjinova. Pored nastupa ove svetske muzičke senzacije, na festivalu je održan drugi takmičarski dan, u kome su učestvovali mladi talenti iz Rusije, Srbije i Republike Srpske.. Takođe, ove godine je prvi...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.