Izvor: RTS, 06.Jul.2020, 12:24

Pangos i zvanično u Zenitu

Kanadski košarkaš Kevin Pangos danas je i zvanično postao član Zenita iz Sankt Peterburga, potvrdio je ruski klub.
Nakon odličnih igara za Žalgiris, sa kojim je stigao i do fajnal fora Evrolige u Beogradu 2018, Pangos je prethodne dve godine proveo u španskoj Barseloni, gde se nije najbolje snašao i gde je imao puno problema sa povredama.

Ovog leta je bio dovođen i u vezu sa srpskim šampionom Crvenom zvezdom, koja na kraju ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije mogla finansijski da parira ruskom timu.
”Dobili smo pouzdanog igrača i poentera sa odličnim iskustvom igranja u Evroligi. Zna kako se nositi sa raznim vrstama aktivne odbrane, odlično kontroliše loptu, agresivan je u prolazima i dobro šutira. Zaista se nadam da će Kevin postati igrač koji pomaže formiranju sistema i da će nam pomoći da ostvarimo željeni rezultat”, poručio je generalni direktor kluba Pavel Cerkovnji.
Zadovostvo nije krio ni trener Ćavi Paskval.
”Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da se Kevin Pangos pridružuje našem timu. Sa sobom će doneti liderske kvalitete, raznovrsnost u napadu i stalnu pretnju protivnikovom košu. Sa 27 godina već je stekao veliko iskustvo igranja u Evroligi i nadam se da će to pružiti još više samopouzdanja našim navijačima”, rekao je španski stručnjak.
Sam Pangos raduje se dolasku u Zenit i Sankt Peterburg.
”Drago mi je zbog ukazane mogućnosti da naredne sezone nastupam za Zenit. Radujem se što ću igrati pod vođstvom tako sjajnog trenera kao što je Ćavi Paskval. Čuo sam mnogo lepog o klubu i velikom gradu, i jedva čekam trenutak kada dođem i započnem pripreme za uspešnu sezonu.
Moja porodica i ja se radujemo dolasku u Sankt Peterburg!”, poručio je Kevin Pangos.
Pogledaj vesti o: Gasprom,   Litvanija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.