Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2011, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni krivični sud započinje istragu nasilja u Libiji

03.03.2011. -

Međunarodni krivični sud pristupa istrazi nasilja u Libiji. Među konkretnim licima koja treba da budu pozvana na odgovornost je libijski lider Moamer Gadafi. On se optužuje za represije protiv civila. U toku sukoba između vlasti i opozicije koji u Libiji traju od 15. februara, poginulo je, po raznim podacima, do 2000 ljudi.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni sud pokrenuo istragu o zločinima u Libiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2011

Vrhovni tužilac Međunarodnog krivičnog suda u Hagu Luis Moreno Okampo saopštio je danas da pokreće istragu o zločinima protiv čovečnosti za koje se sumnja da su počinili libijski predsednik Moamer Gadafi, njegovi sinovi i nekoliko visokih predstavnika vlade. Moreno Okampo pomenuo je u tom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.