Osam libijskih oficira prebeglo u Rim, tvrde pobunjenici

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam libijskih oficira prebeglo u Rim, tvrde pobunjenici

Osam istaknutih oficira vojske libijskog lidera Moamera Gadafija, medju kojima i četiri generala, prebeglo je u Rim, gde će se kasnije danas obratiti javnosti.

- Osam istaknutih oficira Gadafijevih brigada, medju kojima i četiri generala, priključilo se revoluciji - izjavio je Mahmud Šamam, zadužen za informisanje u Nacionalnom prelaznom savetu, telu koje kontroliše istočni deo Libije pod vlašću pobunjenika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Šamam je agenciji AFP rekao da će se prebegli libijski oficiri pojaviti u popodnevnim satima na konferenciji za novinare, dodajući da su u Italiju došli preko Tunisa.

Pre dva dana mediji su javili da je više od 20 libijskih vojnika, medju kojima jedan pukovnik, pobeglo iz zemlje u dva manja čamca i da su se sklonili u susedni Tunis.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libijski generali pobegli u Italiju

Izvor: B92, 30.Maj.2011

Rim -- Pet generala libijske vojske, koji su prebegli iz režima lidera Libije Moamera Gadafija, pozvali su u Italiji i ostale kolege oficire da im se pridruže...Zvaničnici italijanskog ministarstva spoljnih poslova predstavili su generale, dva pukovnika i jednog majora, koji su iz Libije pobegli u...

Nastavak na B92...

Pet generala dezertiralo iz Gadafijeve vojske AP

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2011

RIM - Pet generala libijske vojske, koji su prebegli iz režima lidera Libije Moamera Gadafija, pozvali su danas u Italiji i ostale kolege oficire da im se pridruže u podršci pobunjenicima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Generali napuštaju Gadafija

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2011, 01:44

Pet generala libijske vojske, koji su prebegli iz režima lidera Libije Moamera Gadafija, pozvali su i ostale kolege oficire da im se pridruže u podršci pobunjenicima...Zvaničnici italijanskog ministarstva spoljnih poslova predstavili su generale, dva pukovnika i jednog majora, koji su iz Libije pobegli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Prebegli oficiri: Libijska vojska na 20 odsto kapaciteta

Izvor: Blic, 31.Maj.2011

Pet generala, dva pukovnika i jedan major libijske vojske izjavili su u Rimu da su napustili lidera Moamera el Gadafija, kao i da se libijska vojska trenutno nalazi na 20 odsto kapaciteta. ..Portparol italijanskog ministarstva spoljnih poslova Mauricio Masari rekao je juče novinarima da su oficiri dezertirali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.