Osam libijskih oficira prebeglo u Rim, tvrde pobunjenici

Izvor: Glas javnosti, 31.Maj.2011, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam libijskih oficira prebeglo u Rim, tvrde pobunjenici

TRIPOLI - Osam istaknutih oficira vojske libijskog lidera Moamera Gadafija, među kojima i četiri generala, prebeglo je u Rim.

"Osam istaknutih oficira Gadafijevih brigada, među kojima i četiri generala, priključilo se revoluciji", izjavio je Mahmud Šamam, zadužen za informisanje u Nacionalnom prelaznom savetu - telu koje kontroliše istočni deo Libije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je pod kontrolom pobunjenika.

Šamam je agenciji AFP rekao da će se prebegli libijski oficiri pojaviti na konferenciji za novinare, dodajući da su u Italiju došli preko Tunisa.

Pre dva dana mediji su javili da je više od 20 libijskih vojnika, među kojima jedan pukovnik, pobeglo iz zemlje u dva manja čamca i da su se sklonili u susedni Tunis.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.