Izvor: Danas, 01.Avg.2022, 07:00

„Desna“ opozicija zadovoljna preraspodelom u parlamentu, „leva“ relativno ili ne vidi zasluge vlasti

U novom sazivu Narodne Skupštine Srbije, čija je konstitutivna sednica zakazana za danas, predsednik parlamenta mogao bi da bude naprednjak Vladimir Orlić, kojeg je SNS predložila kao kandidata, Skupština bi trebalo da ima sedam potpredsednika – od čega tri iz redova opozicije, dok bi opoziciji pripala i mesta predsednika pet skupštinskih odbora.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas konstitutivna sednica Skupštine Srbije

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2022

Na dnevnom redu današnje Prve sednice 13. saziva Narodne skupštine Srbije nalazi se potvrđivanje mandata narodnih poslanika, izbor predsednika i potpredsednika Skupštine.

Nastavak na Radio 021...

PARLAMENT DOBIJA FUNKCIONERE Danas konstitutivna sednica, predsednik se već zna, a bira se čak sedam potpresednika i odbori

Izvor: Blic, 01.Avg.2022

Tačno četiri meseca nakon parlamentarnih izbora konstitutivna sednica Narodne skupštine održaće se danas u 10 sati. Na toj sednici bi parlament trebalo da dobije novog predsednika Vladimira Orlića koji je kandidat i potpresednik Glavnog odbor SNS-a, ali i sedam potpresednika, kao i da formira 15...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.