Sutra odluka o puštanju Kima Šmica

Izvor: B92, 24.Jan.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra odluka o puštanju Kima Šmica

Osnivač sajta Megaupload.com, Kim Šmic, uhapšen na Novom Zelandu na zahtev američkog FBI koji ga optužuje za masovnu pirateriju, negirao je optužbe američkog pravosuđa.

On je zatražio puštanje na slobodu uz kauciju o čemu bi trebalo da bude odlučeno do sutra ujutru.

Šmic i tri njegova saradnika, koja su istovremeno uhapšena, ne gone se sudski na Novom Zelandu, tako da američko pravosuđe ima rok od 45 dana da podnese zahtev za ekstradiciju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Tri osobe su u bekstvu.

Inače, i okviru "Megaupload afere” u Evropi su tokom vikenda uhapšeni Estonac Andrus Nom i Nemac Sven Ekternah.

Radi se o osobama koje je FBI tražio zbog kršenja autorskih prava i "pranja" novca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dotkom ostaje u pritvoru

Izvor: B92, 25.Jan.2012, 10:25

Osnivač sajta Megaupload, Kim Šmic, uhapšen na Novom Zelandu na zahtev američkog Federalnog istražnog birao (FBI) koji ga optužuje za masovnu pirateriju i nelegalno prisvajanje više od 175 miliona dolara, zadržan je danas u pritvoru na Novom Zelandu, odlukom lokalnog suda...Sudija je naveo da...

Nastavak na B92...

Kim Dotcom ostaje u pritvoru

Izvor: S media, 25.Jan.2012

On je uhapšen na Novom Zelandu na zahtev američkog FBI koji ga optužuje za masovnu pirateriju i nelegalno prisvajanje više od 175 miliona dolara. Sudija je naveo da postoji velika mogućnost da Šmic pokuša da pobegne iz zemlje, pa je izrekao takvu meru...Hakeri svete gašenje Megauploada..Jakuze...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.