Izvor: B92, 13.Maj.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pretresi u u vezi sa napadom

Boston -- Američka policija započela je pretres nekoliko lokacija oko Bostona u vezi sa neuspelim terorističkim napadom u centru Njujorka, potvrdio je FBI.

U FBI-ju nisu mogli da potvrde lokaciju, dok američki mediji javljaju da je policija blokirala okolinu jedne kuće u Votertaunu, naselju oko deset kilometara od Bostona.

U FBI-ju su kazali da su pretresi u vezi sa dokazima prikupljenim tokom istrage i da građanima ne preti opasnost, niti je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neka "aktivna zavera protiv SAD".

Centar Njujorka je uveče 1. maja bio evakuisan pošto je otkriven automobil-bomba parkiran na Tajms skveru.

U vozilu su otkrivene tri propan-boce, pirotehnički materijal, dve kante sa 19 litara benzina, dva sata na baterije i električna žica.

Glavni osumnjiceni je američki državljanin pakistanskog porekla Fajsal Šahzad, koji je uhapšen dva dana kasnije.

Tokom istrage otkriveno je da je Šahzad radio po nalogu pakistanskih talibana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američka policija vrši pretrese u Bostonu

Izvor: Blic, 13.Maj.2010

Američka policija započela je pretres nekoliko lokacija oko Bostona, na severoistoku Sjedinjenih Američkih Država, u vezi sa neuspelim terorističkim napadom u centru Njujorka, potvrdili su danas predstavnici Federalnog istražnog biroa (FBI). Vlasti su tokom istrage danas uhapsile dve osobe nedaleko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.