Ranjavanje agenata - izdvojeno

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ranjavanje agenata - izdvojeno"

Dva agenta FBI ranjena su u jednoj kući na severu okruga Sent Luis, u incidentu koji nije direktno povezan sa rasnim protestima u obližnjem Fergusonu.

Jedan agent je ranjen u rame, a drugi u nogu, dok su protekle noći pomagali gradskoj policiji u akciji hapšenja, navodi se u saopštenju portparola FBI-ja za okrug Sent Luis, Rebeke Vu.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Incident nije direktno povezan sa protestima u Fergusonu", navela je Vu, ali nije iznela više detalja.

Agenti su bili angažovani u akciji hapšenja, u vezi sa osobom koja se zabarikadirala u jednoj kući.

Oko 2.000 vojnika Nacionalne garde raspoređeno je u područje Sent Luisa da bi pomogli lokalnoj policiji da spreči nerede i paljenja druge večeri za redom, pošto je Velika porota odbila da podigne optužnicu protiv belog policajca za ubistvo nenaoružanog crnog tinejdžera.

U nasilju koje je zahvatilo Ferguson, zapaljeno je više zgrada i automobila, a lokalne vlasti su saopštile da je 110 osoba uhapšeno tokom dve noći nasilja u kome je bilo oko 2.000 povređenih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.