REDITELJU FILMA UMRI MUŠKI GODINU DANA ZATVORA

Izvor: Kurir, 05.Okt.2010, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REDITELJU FILMA "UMRI MUŠKI" GODINU DANA ZATVORA

LOS ANĐELES - Reditelju popularne franšize "Umri muški" Džon Mektirnanu (John McTiernan), izrečena je kazna godinu dana zatvora zbog davanja lažnih izjava policiji, preneli su američki mediji.

Sud u Los Anđelesu je juče tom 59-godišnjem reditelju odredio i kaznu od 100.000 dolara. Mektirnan je još pre četiri godine optužen da je davao lažne izjave agentima FBI koji su vršili istragu u vezi Entonija Pelikana koji trenutno služi kaznu od 15 godina zatvora zbog ucene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i kršenja privatnosti poznatih ličnosti.

Pelikano je postavljao prisluškivače u telefone poznatih ličnosti u Holivudu, poput Silvestera Stalonea i Kita Karadina, i potplaćivao policajce kako bi sakupio privatne informacije o njima.

Mektirnan je u početku tvrdio da ne zna ništa u vezi sa Pelikanovim aktivnostima, ali je kasnije priznao da je preko njega dobijao informacije o producentu sa kojim je 2002. godine radio na filmu "Rollerball".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.