Privode Srboamerikance

Izvor: Glas javnosti, Fonet, 16.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privode Srboamerikance

PRAG - Američki FBI pokrenuo je nedavno istragu protiv tri osobe zbog sumnje da su slali preteća pisma tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću i drugim čelnicima Srbije koji su zaduženi za saradnju sa Haškim tribunalom, prenosi Fonet.

U Tužilaštvu za ratne zločine kažu da su od FBI dobili informacije da je već lociran krug ljudi iz kojeg stižu pretnje.

Vladimir Vukčević kaže za Slobodnu Evropu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da suočavanje s istinom o događajima koji su se dešavali tokom devedesetih na tlu bivše Jugoslavije i zločinima koji su pratili ta dešavanja, nije pružilo očekivane rezultate, a pretnje i nasrtaji na pojedince koji su se ozbiljnije uključili u ovaj proces nagoveštavaju da će proći još dosta vremena do konačnog saznanja i zadovoljenja pravde.

Pretnje koje su u proteklom periodu upućivane aktivistima i borcima za ljudska prava sada se sele čak do predsednika države, njegovih saradnika i institucija koje se po službenoj dužnosti bave ovom problematikom.

FBI je nedavno obavestio Tužilaštvo za ratne zločine da je privedeno više osumnjičenih da su slali preteća pisma tužiocu Vladimiru Vukčeviću. NJihov identitet nije saopšten, ali kako nezvanično saznaje Slobodna Evropa, reč je o američkim državljanima srpskog porekla.

Tužilaštvo za ratne zločine do sada je dobilo 48 pretnji, uglavnom pretećih pisama, mada je bilo i nekoliko slučajeva fizičkih nasrtaja kada su nepoznata lica probušila gume na službenim vozilima Tužilaštva.

Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva kaže da je „upravo iz okoline Čikaga stiglo više od 20 pisama sa najgorim mogućim sadržajem koja su upućena gospodinu Vukčeviću - od toga da će biti ubijen, dobiti metak u čelo, pa do toga da je izdajnik zbog toga što ovako radi svoj posao.“

Ovaj crnogorac je obicna fukara. Treba da ganja Mila ako je neko mudo. Pun mi ga je k...

Ovo bih mogao da bude primer i za nase tajne sluzbe kako se stite svoji kadrovi....!

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

FBI istražuje pretnje Vukčeviću

Izvor: B92, 15.Dec.2008, 12:37

Beograd -- FBI je pokrenuo istragu protiv tri osobe zbog sumnje da su slali preteća pisma tužiocu za ratne zločne Srbije i drugim čelnicima zaduženim za saradnju s Hagom... FBI je nedavno obavestio Tužilaštvo za ratne zločine da je privedeno više osumnjičenih da su slali preteća pisma tužiocu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.