Peskov: Kremlj ne najavljuje nikakve kadrovske izmene

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Kremlj ne najavljuje nikakve kadrovske izmene

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je navode da smena direktora FBI Džejmsa Komija ima bilo kakve veze sa eventualnim povlačenjem ruskog ambasadora u SAD Sergejem Kisljakom. Peskov nije potvrdio ni da bi umesto njega na mesto ambasadora bio postavljen zamenik ministra inostranih poslova Anatolij Antonov.

„Kremlj ne najavljuje nikakve kadrovske izmene. Ukoliko do njih i dođe, oni se potpisuju u predsedničkom kabinetu, nakon čega se odluka saopštava u javnost“, rekao je on.

Na taj način, Peskov je odbacio navode ruskih medija o zameni ambasadora Rusije u SAD zbog smene šefa FBI koji je vodio istragu o navodnim vezama američkog predsednika sa Rusijom.

Peskov se osvrnuo i na pitanje bilateralnih odnosa Rusije i SAD rekavši da je još uvek rano donositi bilo kakve zaključke o njihovom oporavku.

„Pred nama je veliki posao, ali činjenica da se razgovori vode na najvišem nivou predstavlja pozitivan faktor“, rekao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.