Operativci FBI u Beogradu

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operativci FBI u Beogradu

Operativci američkog FBI doputovali su u Beograd i radiće, zajedno sa pripadnicima srpske policije, na istražnim radnjama vezanim za napad pripadnika radikanog vehabijskog pokreta Melvida Jašarevića na zgradu ambasade SAD u Sarajevu

Operativci američkog Federalnog istražnog biroa doputovali su u Beograd i radiće, zajedno sa pripadnicima srpske policije, na istražnim radnjama vezanim za napad pripadnika radikanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vehabijskog pokreta Melvida Jašarevića na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Jašarević, koji je u petak na zgradu ambasade SAD ispalio više od 100 metaka iz automatske puške, državljanin je Srbije koji je već izvesno vreme zajedno sa suprugom boravio u vehabijskom uporištu Gornja Maoča, u Brčko Distrktu, BiH.

Operativci FBI neće, kako su to preneli neki mediji, ići u Novi Pazar gde je, neposredno nakon napada u Sarajevu, na informativni razgovor privedeno 17 pripadnika vehabijskog pokreta od kojih je jedan bio državljanin BiH.

Privedenima su tada oduzeta komunikativna sredstva i literatura, a očekuje se da će "federalci" srpskim kolegama pružiti pomoć u veštačenju zaplenjenog materijala.

U MUP-u podsećaju da Srbija ima veoma dobru saradnju sa američkim FBI i da to nije prvi put da dve zemlje sarađuju, i da je ta saradnja uvek bila uspešna.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.