Lažni filmski plakat sa pretnjom Al Kaide uzburkao FBI!

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni filmski plakat sa pretnjom Al Kaide uzburkao FBI!

Policija, FBI i sve nadležne službe, nakon što su otkrile poster, koji je napravljen da liči na najavu za film sa natpisom „Al Kaida uskoro ponovo dolazi u Njujork, krenuli su u veliku potragu za onima koji su „najavu” u ponedeljak postavili na internetu.

FBI jurio Srbina dok se on družio sa estradom

Hakeri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oborili i sajt FBI! (VIDEO)

Zastave Al Kaide u Gadafijevom rodnom gradu?

- Grafika je objavljena na nekoliko arapskih sajtova, uključujući i gulfup.com - kazao je Pol Braun, portparol njujorške policije.

On kaže da je poster osvanuo na arapskim sajtovima u rubrici „umetnost” i „dizajn”, i da se zatim proširio na mnoge forume koje posećuju ekstremisti.

- Obaveštajna služba pokušava da utvrdi poreklo i značenje grafike. Dok ne budemo dobili detaljnije podatke o poruci, svaku pretnju izrečenu prema Njujorku, shvatamo ozbiljno - kaže Pol.

I portparol FBI kaže da je u toku istraga jer se sve pretnje shvataju ozbiljno.

"Vašington post" piše da je pet sajtova Al Kaide koji promovišu džihad ili sveti rat protiv Zapada, ugašeno već skoro dve nedelje, dok nadležni u Njujorku tvrde da sa tim nemaju nikakve veze.

(24sata)

Foto: NYPD

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.