Internet prevare koštale Amerikance 560 miliona

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2010, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet prevare koštale Amerikance 560 miliona

Internet prevare su lane izvukle iz džepova građana SAD oko 560 miliona dolara, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu godinu, objavio je danas američki istražni biro FBI.

Internet prevare je FBI pratio u saradnji sa jednom privatnom agencijom, objavio je AP.

Tako je u 2009. porastao za 22 procenta i broj krivičnih prijava zbog internet prevara, pri čemu su počinioci najčešće zloupotrebili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ime samog FBI-ja.

Od 300.000 prijava na zloupotrebu imena FBI se odnosilo čak 16 procenata.

Dalja česta prevara na internetu bila je poruka koja je glasom podsećala na predsednika SAD Baraka Obamu.

U toj poruci pozivano je na posetu internet stranicama koje su nudile sredstva koje je vlada SAD namenila za podršku privredi.

Oni ljudi koji su posetili tu internet stranicu za to su platili taksu, ali nikakav novac, međutim, nisu dobili, objavio je AP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.