FBI uhapsio mafijaškog bosa

Izvor: B92, 23.Jun.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI uhapsio mafijaškog bosa

Santa Monika -- Američke vlasti uhapsile Džejms "Vajti" Balger optuženog da je mafijaški šef, za kojim se traga od 1995. zbog niza ubistava.

Hapšenje je usledilo u Santa Monici, u Kaliforniji, u sredu uveče i proteklo je bez incidenata.

FBI je, kako prenosi AFP, saopštio da je nedavna kampanja preko medija dovela do infromacije koja je omogućila hapšenje 81-godišnjaka, i njegve dugogodišnje pratilje Ketrin Greg.

Balger, koji je optužen za 19 ubistava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je inspiracija za lik koji je glumio Džek Nikolson u filmu "The Departed”, u režiji Martina Skorsezea, i u kojem su još glumili Leonardo di Kaprio i Met Dejmon.

FBI je započeo javnu kampanju koja je bila fokusirana na Balgerovu saputnicu, za koju su verovali da će ih dovesti do njega. Za informacije o mestu boravka Gregove FBI je nudio 100.000 dolara, i dva miliona dolara za informacije koje bi vodile do hapšenja Baglera, što je najveća nagrada koju je FBI ikada ponudio za "domaće begunce”.

Balger je, tokom višegodišnjeg bekstva, koristio više pseudonima, a prema FBI bio je poznat po nasilnom temperamentu i nošenju noža u svakom trenutku.

Inače njegova banda se bavila iznudom, drogom, kao i drugim ilegalnim aktivnostima u Bostonu i Masačusets.

Balger i Gregova, koja je optužena samo za skrivanje poznatog begunca, pojavice se danas pred sudijom u Los Andjelesu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.