FBI stigao u Srbiju?

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI stigao u Srbiju?

Prvi stručnjak američkog Federalnog istražnog biroa došao je u Beograd.

Određen je i prostor gde bi mogla da se nalazi njegova kancelarija, a još uvek je neizvesno koliko kolega će mu se pridružiti. Cilj kancelarije će biti da pomogne ovdašnjim organima u borbi protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala, saznaju Novosti.

Ministar policije Nebojša Stefanović razgovarao je sa delegacijom FBI, koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je predvodio rukovodilac za region Evroazije Stiven Hersem, a početkom godine, tadašnji premijer Ivica Dačić dogovorio se sa direktorom FBI Džejmsom Komijem o saradnji između američkih i srpskih službi. Federalni biro je trebalo u roku od pola godine da razmotri Dačićev predlog i, ako se ne odluči za kancelariju, bar da se u srpsku prestonicu pošalje stručnjak za visokotehnolokški kriminal i borbu protiv sajber terorizma.

Pre nekog vremena od američkog ministra pravde Erika Holdera saznalo se da će 70 federalnih tužilaca doći na Balkan, Bliski istok i Severnu Afriku kako bi pomogli u borbi protiv terorizma.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.