FBI istražuje dodelu SP 2018. i 2022.

Izvor: B92, 03.Jun.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI istražuje dodelu SP 2018. i 2022.

FBI istražuje okolnosti pod kojima su Rusiji i Kataru dodeljena domaćinstva Mundijala 2018. i 2022. godine, prenosi Rojters.

Prethodno je obelodanjeno da je pod istragom FBI i odlazeći predsednik FIFA Sep Blater.

Blater je u utorak saopštio odluku o povlačenju sa mesta predsednika FIFA, samo četiri dana nakon što je dobio peti mandat.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvobitno nije bio imenovan u dokumentima američkog suda prošle nedelje u kojima je označeno 14 osoba za reketiranje, prevare i pranje novca u FIFA.

Među njima je i podpredsednik ove organizacije Džefri Veb, kao i bivši predsednik fudbalske konfederacije Brazila Hose Marija Marin.

Kao Blaterovi zamenici pominju se David Žinola i Princ Bin Al Husein, a novi izbori će biti održani između decembra i marta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.