FBI: Islamska država manje privlači Amerikance

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI: Islamska država manje privlači Amerikance

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi saopštio je da manje Amerikanaca odlazi da se bori na strani Islamske države, dodajući da se čini da opada uticaj te terorističke organizacije u SAD.

Komi je rekao novinarima u Vašingtonu da je broj Amerikanaca koji su otišli ili su pokušali da se pridruže ekstremistima grupe Islamska država opao na oko jedan mesečno, dok je ranije na mesečnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nivou odlazilo šest osoba.

On je izjavio da se "bez sumnje" nešto dogodilo što je kod Amerikanaca umanjilo privlačnost Islamske države.

Komi je rekao da FBI ima više od 1.000 slučajeva u kojima agenti pokušavaju da procene nivo radikalizacije i mogućeg nasilja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

FBI: Islamska država manje privlači Amerikance

Izvor: B92, 11.Maj.2016

Vašington -- Direktor FBI Džejms Komi saopštio je da manje Amerikanaca odlazi da se bori na strani ID, dodajući da se čini da opada uticaj te terorističke organizacije u SAD..Komi je rekao novinarima u Vašingtonu da je broj Amerikanaca koji su otišli ili su pokušali da se pridruže ekstremistima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.