Direktor FBI upozorava: Prekrijte web kameru na kompjuteru

Izvor: B92, 16.Sep.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor FBI upozorava: Prekrijte web kameru na kompjuteru

Upozorenje FBI da bi svi trebalo da prekriju web kamere na svojim kompjuterima kako bi sprečili da budu predmet špijuniranja, podržao je i direktor FBI Džejms Komi, dodajući da je to "razumna stvar" koju ljudi mogu da urade.

Ako web kamera ostane otvorena, to znači da hakeri mogu da provale u nju i posmatraju sve što korisnici rade, tvrde eksperti za bezbednost, prenosi britanski "Independent".

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove godine, značaj tih tvrdnji potvrđen je pošto su se pojavile fotografije na kojima je Mark Zakerberg pokrio vebkameru na svom kompjuteru MacBook Pro.

Direktor FBI je rekao da sve kancelarije američke vlade prekrivaju web kamere a da bi to trebalo da učine i obični građani.

"Ima nekih razumnih stvari koje bi trebalo da uradite, a to je jedna od njih", poručio je Komi u vezi prekrivanja web kamera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor FBI: Prekrijte veb-kameru na kompjuteru

Izvor: SandzakPress.net, 16.Sep.2016

Upozorenje FBI-ja da bi svi trebalo da prekriju veb-kamere na svojim kompjuterima kako bi spriječili da budu predmet špijuniranja, podržao je i direktor FBI-ja Džejms Komi, dodajući da je to razumna stvar koju svako može da uradi. Ako veb-kamera ostane otkrivena, to znači da hakeri mogu da provale...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.