Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2017, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef FBI piše knjigu

VAŠINGTON - Bivši direktor Federalnog istražnog biroa Džejms Komi, kojeg je predsjednik SAD Donald Tramp u maju otpustio dok je šef FBI vodio istragu o vezama Trampove predizborne kampanje sa Rusijom, piše knjigu u kojoj će, po navodima izdavača "Fletajron buks" naći "anegdote za koje se još nije čulo".

BBC navodi da je Komi poslednjih godina bio u centru pažnje javnosti pošto ga je Hilari >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Klinton okrivila da je njenom porazu na predsjedničkim izborima doprinijela odluka šefa FBI da ponovo otvori istragu o načinu na koji je koristila privatni mejl dok je bila državna sekretarka SAD.

Navodi se da se izlazak knjige, koja još uvijek nema naslov, očekuje narednog proljeća.

Američki Senat je u utorak potvrdio izbor Kristofera Vreja za novog šefa FBI, gotovo tri mjeseca nakon što je predsjednik SAD Tramp smijenio prethodnog direktora tog biroa Komija.

Za izbor Vreja (50) glasalo je 92 članova Senata, dok je pet bilo protiv, javio je Rojters.

On će biti na čelu FBI tokom federalne istrage o optužbama povodom veza između Trampove predsjednički kampanje i Rusije, navodi Reuters.

Vrej je obavljao funkciju visokog zvaničnika u Ministarstvu pravde u vrijeme predsjednika Džordža Buša Mlađeg.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.