BiH traga za Pink panterima

Izvor: S media, 11.Jun.2011, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH traga za "Pink panterima"

Policija BiH uključena u potragu za članovima "Pink Pantera". Za poznatom kriminalnom grupom traga policija iz 27 država, a u istragu su uključeni i agenti američkog FBI-ja.

Policijske agencije u BiH na zahtev članica Interpola uključene su u potragu za članovima jedne od najpoznatijih kriminalnih grupa na svetu "Pink Panter" u kojoj je, prema poslednjem izveštaju Interpola, i 20 kriminalaca poreklom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz BiH.

Direktor Agencije za koordinaciju policijskih tela BiH Himzo Selimović rekao je "Glasu Srpske" da je kancelarija Interpola u Sarajevu od 2007. godine do danas primila 34 zahteva od zemalja članica Interpola u vezi sa delovanjem "Pink Pantera".

"Ti zahtevi dostavljeni su na postupanje nadležnim policijskim organima u BiH koji su preduzeli mere i radnje s ciljem suzbijanja kriminala ove vrste. Procene su da je u ovoj grupi desetak državljana BiH, ali tačan broj se ne zna, budući da je istraga u toku i da stalno stižu novi zahtevi Interpola", rekao je Selimović.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS kažu da nisu otkrili nijedan trag koji bi ih odveo do "Pink Pantera".

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić navodi da informacije koje imaju ne može da daje u javnost zbog istrage.

Grupa "Pink Panter", koju čine uglavnom kriminalci sa prostora bivšse Jugoslavije, poznata je po spektakularnim pljačkama širom planete, a na meti su im najčešće luksuzne prodavnice nakita.

U Crnoj Gori uhapšen član Pink Pantera

Divjak traži povratak u BiH

Aniću 15 godina zatvora za zločin nad Bošnjacima

Prema podacima Interpola, kako navodi list, banda "Pink Panter" je od jula 2007. godine opljačkala 270 zlatara u 35 država na tri kontinenta, a u tim pljačkama pokrali su nakit vredan oko 300 miliona evra. Za njima traga policija iz 27 država, a u istragu su uključeni i agenti američkog FBI-ja.

Posebna grupa istražilaca Interpola koja se bavi "Pink Panterom" imala je nedavno sastanak u Dubaiju i prema objavljenom izveštaju, od početka prošle do marta ove godine evidentirano je 655 osoba koje su u vezi sa ovom kriminalnom grupom, a svi su rođeni u periodu od 1970. do 1980. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.