AGENTI FBI STIGLI U SARAJEVO, NASTAVLJA SE ISTRAGA

Izvor: Kurir, 31.Okt.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AGENTI FBI STIGLI U SARAJEVO, NASTAVLJA SE ISTRAGA

SARAJEVO - Tužilac BiH danas će uputiti predlog sudu za određivanje jednomesečnog pritvora Mevlidu Jašareviću zbog osnovane sumnje da je izvršio teroristički napad na američku ambasadu u Sarajevu. Jašarevićev advokat Senad Dupovac izjavio je da je njegovom branjeniku potrebna psihijatrijska pomoć i da on nije svestan svojih postupaka.

Državni tužilac Dubravko Čampara juče je ispitao Jašarevića (23) koji je u petak otvorio vatru na američku ambasadu, teško ranivši policajca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mirsada Velića (41). Dnevni avaz danas piše da su istražitelji Federalnog istražnog biroa (FBI) stigli su u Sarajevo kako bi sproveli istragu o napadu na američku ambasadu, a mediji iz regiona javili su i da je nekoliko drugih zapadnih obaveštajnih službi uputilo u Sarajevo posebne timove da bi pomogli u istrazi o tom napadu.

Dnevni avaz navodi da je "grupa agenata smeštena u jednom sarajevskom hotelu i već je juče počela istražne radnje u saradnji sa bezbednosnim agencijama BiH". Prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih policijskih agencija i juče su nastavili opsežnu istragu o terorističkom napadu na zgradu ambasade. U subotu su uhapšene još dve osobe koje su osumnjičene da su povezane s terorističkim napadom na zgradu ambasade SAD.

Mediji nezvanično pišu da su uhapšeni Dino Pečenković i izvesni Ahmetspahić, u policijskoj akciji u Gornjoj Maoči kod Brčkog. Oni su navodno priznali da su u petak dovezli Mevlida Jašarevića u Sarajevo sivim "kadetom" i da im je za to plaćeno. Policija je juče kod Brčkog pronašla i suprugu Mevlida Jašarevića, Mirelu, koja je takođe pod istragom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.