Ðukić Dejanović: Zabrana šetnji ne koči EU

Izvor: S media, 01.Okt.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðukić Dejanović: Zabrana šetnji ne koči EU

Predsednica Skupštine i potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i da zabrana okupljanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čime je obuhvaćena i "Parada ponosa", neće uticati na drugačiju odluku Brisela.

"Očekujem da Evropska komisija 12. oktobra oceni da Srbija zaslužuje status kandidata", rekla je Ðukić Dejanović za "Pres".

Ona je dodala da ne očekuje da će zabrana okupljanja, koja se odnosi i na "Paradu ponosa" zakazanu za nedelju 2. oktobar, uticati na odluku Brisela da Srbiji ne dodeli status kandidata.

MUP Srbije zabranio je u petak sve javne skupove koji su bili zakazani za vikend, a nose povećani bezbednosni rizik, rečeo je Tanjugu u tom ministarstvu.

Zabranjena "Parada ponosa" i svi drugi skupovi!

Dačić: Odluka o zabrani nije poraz ni slabost države

Tadić podržao odluku o zabrani skupova

Kako je objašnjeno, MUP je to učinio na osnovu Zakona o okupljanju građana, odnosno nadležnih organa teritorijalnih jedinica MUP-a na kojima su skupovi prijavljeni. Pomenuti zakon predviđa zabranu održavanja javnog skupa radi, kako se navodi, ometanja javnog saobraćaja, u grožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi i imovine.

"Ne verujem da ni da su ostale države na putu ka EU imale održavanje parade kao uslov. Zabrana tog skupa ne bi trebalo da utiče na našu kandidaturu. Ja tako nešto od EU ne očekujem", rekla je predsednica srpskog parlamenta.

Ona je kazala i da je planirala da učestvuje u povorci "Parade ponosa".

(P R E S S)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.