Zoran Janković: Srbija već zaslužila članstvo u EU

Izvor: RTS, 20.Sep.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Janković: Srbija već zaslužila članstvo u EU

Srbija zaslužuje da već sada bude članica Evropske unije jer kada se pogledaju raniji ulasci u članstvo EU, Srbija ni u čemu nije lošija od, na primer, Bugarske, smatra gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.
U intervjuu za Magazin list, Janković je rekao da bi Srbija u EU mogla da uđe već za četiri godine, a "da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se on pita" – ona bi već bila tamo.

Iako je Slovenija prosečno razvijena članica EU, ni u njoj nije sve "med i mleko", kaže ljubljanski gradonačelnik i dodaje da je, i pored nedostataka, ipak bolje biti u EU nego van nje.
On je takođe mišljenja da zemlje bivše Jugoslavije treba da uđu u EU zajedno.
"Mislim da je neophodno da sve zemlje bivše Jugoslavije 'u paketu' uđu u EU. Želimo EU u jednoj brzini, što znači da se moraju sve zemlje članice razvijati istim tempom", smatra on i dodaje da je to rekao i predsedniku Evropske komisije Žan Klod Junkeru tokom susreta u Ljubljani.
To je, prema njegovom mišljenju, najbolja opcija zato što, kako kaže, države koje su male po broju stanovniku i po društvenom proizvodu, treba da naprave blok kako bi njihova zalaganja imala veću težinu.

Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.