Ženeva: Leksus LF-SA “mali avanturista”

Izvor: Autorepublika.rs, 04.Mar.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženeva: Leksus LF-SA “mali avanturista”

Sajam automobila u Ženevi, po svemu sudeći, urodiće plodom. Svedok tome je i Leksus koji će na pomenutom sajmu automobila predstaviti koncept vozilo kodnog imena “LF-SA”. Alan Utenhoven, EU predsednik u Leksusu, rekao je:: “Ovo je najsveobuhvatniji Leksus ikada.

Što se tiče oznake, SA je skraćenica od small adventurer, što u bukvalnom prevodu znači „mali avanturista“.
Izvršni direktor Tojote za Evropu Didier Liroj je povodom konkurencije rekao: “Mnogi Premium brendovi su odlučili da prave male modele, poput Audi “A1″, BME “serije 1″ i Minija. Mi smo zaključili, ako želimo da se takmičimo sa njima, moramo da ponudi nešto drugačije”, rekao je on.

Ako reakcije publike budu pozitivne, serijski model će se u proizvodnji najranije pojaviti 2018. godine, a u ponudi će se smestiti ispod “CT” modela koji je najprodavaniji Leksus na starom kontinentu.

Iako zvanično nije potvrđeno, izgleda da će serijska varijanta “LF-SA” koncepta biti ponuđena isključivo sa hibridnim pogonom.

Izvor
Pogledaj vesti o: Toyota,   Audi

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.